Verzeker uw oldtimer, klassieker of youngtimer met zorg

Klassieker taxatie

Nut van taxatie

 

De grootste vrees van een bezitter van een klassieke auto is, dat hij schade oploopt, of erger nog, dat de auto zelfs gestolen wordt.
Door het gelimiteerde gebruik, goede stalling in combinatie met het hobbymatig karakter en defensief rijgedrag, kunt u als pure liefhebber veel ongemak voorkomen. Maar toch, een ongeluk zit in een klein hoekje.
Om elk probleem aangaande een schade c/q diefstal te voorkomen, is het daarom uitermate belangrijk dat uw verzekering een goede omschrijving geeft van de getaxeerde waarde. Als u Wa/casco (zg. All risks) verzekerd bent, zal de verzekeraar de schade op basis van deze getaxeerde waarde vergoeden en vindt er nooit discussie of afschrijving plaats.

 

Het taxatierapport

Het taxatierapport moet worden opgesteld door een deskundig taxateur, ingeschreven in het register der taxateurs van de Nivré, VRT of TMV. Deze deskundige-taxatie (ook wel “vaste taxatie” genoemd), is onaantastbaar tussen partijen, behalve als verzekeraar bedrog kan aantonen. Deze taxatie moet voldoen aan het artikel 7:960 Burgerlijk Wetboek (voor 01.01.2006 was dit art. 275 Wetboek van Koophandel)

 

Echter, ook al is uw klassieker alleen maar Wa verzekerd, heeft een waardebepaling door een deskundig taxateur een nuttige functie. Want richting tegenpartij heeft U dan een waardebepaling, waarmee U eventuele schade kunt verhalen. Het verdiend dan wel aanbeveling om bij de Wa-dekking een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat u de verhaalactie door de rechtsbijstandassuradeur kunt laten uitvoeren.

 

Het taxatierapport heeft echter een beperkte geldigheid en afhankelijk van uw verzekering is het maximaal 3 jaar geldig. Gezien het bovenstaande is het dus belangrijk, om het taxatierapport regelmatig aan te laten passen.

 

Wij kunnen de taxatie ook voor u laten verzorgen.

 

Lees ook over onze Klassieker verzekering en de Klassieker Alle Dag polis

Haagsche Verzekering Sociëteit, gespecialiseerd in oldtimer, klassieker en youngtimerverzekeringen.